TYÖHISTORIA

 

Fysioterapeuttina 36 vuotta

Olen saanut työskennellä unelma-ammatissani jo 36 vuotta. Valmistuin fysioterapeutiksi Tampereen terveydenhoito-oppilaitoksesta toukokuussa 1987. Aloitin työni Tays:ssa eri lasten osastoilla. Pitkään olen työskennellyt vastasyntyneiden- ja lasten teho-osastoilla, mutta päivystyksien kautta myös koko Tays on tullut tutuksi. Työskentelin Tays:ssa 16 vuotta, kunnes elämä yllättäen johdatti minut vuonna 2004 yksityiseksi ammatinharjoittajaksi.

Erikoistuminen neurologiaan

Erikoistuin lasten neurologiseen fysioterapiaan koulutuksien ja työkokemuksen myötä. Suoritin NDT (Neurodevelopment treatment) - Bobath - kurssin vuonna 1989. Vuosina 1998 ja 2000 opiskelin Itävallassa perus- ja jatkokurssin GM (General movements) - menetelmästä. Sillä arvioidaan vauvan liikunnallista kehitystä ja riskiä liikuntavammaan. Lisäksi olen osallistunut joka toinen vuosi kansainvälisiin fysioterapiakoulutuksiin Sveitsissä vuodesta 1997. Saksassa olen jatko-opiskellut Simeon Pressel hoitohieronnan kouluttajaksi.

Method Putkisto mahdollisti muutoksen

Jouduin kurssimatkalla Saksassa peräänajo-onnettomuuteen, missä loukkasin niskani. Kipuja ja lihasjännityksiä potiessani kiinnostuin itsehoidollisista menetelmistä ja aloin opiskella Method Putkisto - ohjaajaksi. Valmistuin vuonna 2003, diplomityöni tein yhteistyönä MS-liiton kanssa MS-asiakkaiden kokemuksista Method Putkisto - menetelmästä. Kouluttajani oli Marja Putkisto.

Halusin oppia lisää purentalihasten kireyden ja niskalihasten yhteydestä ja jatkoin opiskelua kasvokouluohjaajaksi, valmistuin vuonna 2004. Tieto lisää kiinnostusta ja halusin syventää ammattitaitoani kehon toiminnasta ja varsinkin siitä, mitä sitten tehdään kun se ei toimi. Opiskelin 1,5 vuotta MP Pilates-ohjaajaksi, pääkouluttajani oli Jarmo Ahonen. Diplomityöni tein v. 2006 yhteistyössä Pirkanmaan syöpäyhdistyksen kanssa, aiheena oli rintasyöpäleikattujen naisten kokemuksia Pilates-harjoittelusta.

Näiden pitkien koulutuksien lisäksi osallistun jatkuvasti erilaisiin jatkokoulutuksiin osatakseni paremmin auttaa asiakkaitani.